Ria-ria, Hungária!

- Mi közöd a Nemzeti Válogatott EB szerepléséhez?

Ha az elmúlt hetekben egyetlen percet is focival, a Magyar Válogatottnak drukkolva töltöttél, akkor ez az írás neked szól.

Nem vagyok egy nagy focirajongó, se a 10 millió magyar fociedző egyike, inkább amolyan kocadrukker, aki ilyen kiemelt eseményeket, mint az EB-n történő magyar szereplés azért figyelemmel követ. Egészen elképesztett és csodálattal töltött el a Fiúk szereplése, jó volt magyar szurkolónak lenni ezekben a hetekben. Jó volt látni, hogy idegen emberek együtt ünnepelnek, van valami közös pont, valami közös álom, ami valóra vált. És ma - a kiesés dacára - egy győztes csapatot fogadtunk újra a Hősök Terén. (Igen, épp ott. Ez is klassz, nem?)

Nos, ennyit a rózsaszínségről. Lelkendezéssel tele a padlás és ez fontos is, de én szeretnék erre az egészre egy másik szemszögből is ránézni, végülis ez egy szakmai blog.

Vegyünk most téged, aki rekedtre ordítottad magad a meccseken, aki piros-fehér-zöldre festetted az arcod, aki az összes családtagodnak vettél szurkolómezt, dudát és kicsi zászlót. Vagy csak téged, aki a baráti nyomásnak engedve, meggyőződés nélkül odaültél a tévé elé és szép lassan bekebelezett az élmény. 

Mi történt veled? Milyen energiák szabadultak fel benned? Hogy érezted magad ott és akkor? És másnap reggel? Fel tudod idézni?

Ok, akkor most kérdezek mást: Hol ez az energia, ha rólad van szó? Hol az az érdekérvényesítő képesség, amivel az orosz bírót helyretetted volna, ha a te életed a pálya? Hogyan tudod ezt az “állapotot” beépíteni a hétköznapjaidba?

Coachként az is a feladatom, hogy valami megugorhatatlannak látszó feladat előtt segítsek neked az erőforrásaid feltérképezésében. Ez sokszor abból áll, hogy olyan helyzeteket keresünk, ahol szerinted jól működtél vagyis sikeresen oldottál meg helyzeteket. Megnézzük, ott mi segített. Ennek tudatosítása után már könnyebb mozgósítanod az erőforrásaidat más helyzetekben is… Épp, mint a szurkolói energiáidat életed EB-szereplésén.

Szóval hajrá, Kedves Olvasó, érted is szól a ria-ria, Hungária!


Igen, a képen az én Helén kutyám látható, aki a legnagyobb négylábú foci(labda)-rajongó az országban.